Papsf

Benvinguts al programa ATENCIÓ PRIMÀRIA SENSE FUM

Deixar de fumar aporta beneficis a totes les persones que fumen i a les que no fumen


Document de compromís front al tabaquisme en pediatria

foto
Font:

El 20 d´octubre es va celebrar a Alacant el I Curs Nacional de Tabaquisme en Pediatria. Una trobada de 100 professionals al voltant de temes epidemiològics, legislatius, diagnòstics, terapèutics i preventius sobre tabaquisme en la infància i adolescència. 

 

Aplaudiment al Pais Vasc!

emoticono
Font: PAPSF

El País Vasc s’ha situat a la davantera en temes de protecció del fum ambiental de tabac especialment per protegir als no fumadors, la majoria de la població.

Les característiques principal d’aquesta nova llei:

Reptes en tabaquisme passiu en infància

Jornada
Font: G.O.

Avui s´han celebrat la III Jornada d´actualització en Pediatria i avui també ha sortit la noticia de que entra en vigor en Anglaterra i Gales la llei que prohibeix fumar en els cotxes en presència d´infants.

8 de Març, dia internacional de la dona. Estratègies de control del tabaquisme i gènere.

Han passat deu anys des de l´adopció de la Convenció Marc de l´OMS per al Control del Tabac, un punt de referència en el control del tabac i en els seus principis (article 4.2) es fa èmfasi en la necessitat d´abordar els riscos específics de gènere en el desenvolupament d´estratègies de control del tabac.

La indústria del tabac segueix treballant sense descans per captar nous clients i amb estratègies orientades en funció del gènere. Quan l´objectiu és la dona, les tabaqueres busquen associar els seus productes amb l´empower, glamour i èxit que, quan en veritat, són el contrari.

Actuar en la lluita del tabac a la Regió Europea no es pot fer sense l´empowering de les dones i fent front als reptes de l´augment del consum de tabac entre les dones i les nenes.

10 anys del Conveni Marc per al Control del Tabac i reptes aconseguits a Catalunya!

Aniversari 10 anys CMCT
Font: ASPCAT

Es commemora el desè aniversari del Conveni Marc per al Control del Tabac (CMCT) de l´OMS que ha estat un factor decisiu en la millora dels índexs del consum de tabac.

A Catalunya hem aconseguit grans avenços durant aquests anys: disminució de la prevalença de fumadors, grau alt de compliment de la llei, formació a professionals tant em tabaquisme actiu com passiu en el marc dels programes Atenció Primària i Hospitals Sense Fum i Infància Sense Fum, etc.

El tabaquisme de les dones durant l´embaràs i les fissures orofacials en el nadó

Una de les noves troballes en l´informe del 2014 del Surgeon General sobre el Tabac i la Salut és que el tabaquisme de les dones al començament de l´embaràs pot causar que els nens neixin amb llavi leporí i/o fissura del paladar.

Centre Nacional de la CDC de Defectes Congènits i Discapacitats del Desenvolupament ha publicat recentment "Prevenció de les fissures orofacials causades pel tabaquisme: Implicacions de l´Informe del Cirurgià General"

Las consecuencias para la salud del tabaco. 50 años del Informe del Cirujano General.

Font: Esteve

El Director General de Salud Pública de Estados Unidos, Boris Lushniak,ha sido tajante: "La epidemia del tabaco debe desaparecer". Con estas palabras, la mayor autoridad sanitaria del país ha presentado este viernes pasado, en un acto que ha tenido lugar en la Casa Blanca, el primer estudio sobre los estragos de fumar en 10 años, de 980 páginas y que se denomina Las consecuencias de fumar tras 50 años de progreso.

50 años se han cumplido del primer documento oficial del Gobierno de USA que asoció el tabaco con diversas enfermedades (1964-2014). Se trata de un documento de referencia que supuso un gran paso adelante para que empezara la concienciación de los sanitarios y la sociedad sobre los problemas de salud relacionados con el consumo de tabaco. Desde 1964 se han publicado hasta 30 informes, siendo el mas reciente el que se ha dado a conocer hace pocos días: "The Health Consequences of Smoking—50 Years of Progress: A Report of the Surgeon General, 2014".

Font: Actualizaciones educacionpapps
 

Cerca

Filtra per categories