Deixa de fumar: Dia D

Tal com has pogut comprovar, amb el registre de quan i per què fumes i amb els exercicis de desautomatització d’aquests dies previs, fumar és una conducta apressa que has repetit moltes vegades i que està associada a diverses situacions que sense el tabac et poden semblar no satisfactòries i fins i tot estranyes.

Avui és el Dia D! Concentra’t en la idea següent: “AVUI NO FUMARÉ”. I evita pensar que mai més no tornaràs a fumar. Preocupa’t només del dia d’avui!

Dia D

Quan deixes de fumar, la manca de nicotina és la responsable de l’addicció física al tabac. Pot produir alguns símptomes com ara nerviosisme, mal humor, insomni, constipació, augment de la gana, cansament, manca de concentració o mal de cap.

D’altra banda, t’has d’enfrontar a la dependència psicològica, a l’associació del tabac a activitats quotidianes que et pot semblar que seran difícils de superar o que no en podràs gaudir sense la companyia de la cigarreta. Aquests símptomes poden durar algunes setmanes més.

Pot ser que estiguis més nerviós o irritable i que tinguis més dificultat per concentrar-te. Aquests moments seran cada vegada menys intensos i cada dia es presentaran de forma més espaiada. Les ganes de fumar no són eternes. Si ets capaç de resistir-les, cada dia et sentiràs millor amb tu mateix.

Busca cada dia algun aspecte positiu de la nova situació. Pensa en els beneficis que es produeixin al teu cos durant el procés de deixar de fumar.

Recorda dir-te

Recorda dir-te:

«Ho estic aconseguint»

«Un dia més sense fumar»

«Pas a pas»

etc...Que passa quan deixes de fumar


A vegades pot ajudar escriure una carta de comiat adreçada al tabac, descrivint-hi les experiències viscudes, els sentiments que et provoca deixar-lo, les raons que t’han portat al moment actual, què esperes aconseguir... i guardar-te-la per rellegir-la.

Si vols que publiquem la teva carta de comiat envía-nos-la!

Si preveus que necessitaràs ajuda, consulta al teu professional sanitari de referència. A més, hi ha medicaments d’eficàcia demostrada que et poden ajudar a superar els símptomes de l’abstinència. Alguns no necessiten prescripció mèdica (teràpia substitutiva de la nicotina) i n’hi ha que sí que en necessiten (vareniclina i bupropió).

Material per descarregar


AnnexesDeixar de fumar en 4 passos