Papsf

Qui som?

Benvinguts al programa ATENCIÓ PRIMÀRIA SENSE FUM

Deixar de fumar aporta beneficis a totes les persones que fumen i a les que no fumen


Iniciar sessió

Hi ha moltes raons per alliberar-se del tabac, des de millorar la teva salut, la dels que t’envolten, l’aspecte de la pell, donar exemple als fills... fins a raons econòmiques.

motius

És important que reflexionis un moment sobre el que et proporciona el tabac, els motius pels quals fumes i sobre què penses guanyar deixant de fumar, és a dir, sobre les raons per les quals vols deixar de fumar i que ho anotis tot.

Han de ser motius personals, és a dir, que tinguin sentit per a tu. Has de tenir aquesta llista a mà (penjada en algun lloc visible, etc.). Això t’ajudarà en la teva decisió i també, més endavant, et servirà per mantenir-te sense fumar.

És possible que fumis per estimular-te, per tenir alguna cosa entre els dits, perquè et relaxa, per automatisme, per plaer, quan estàs trist o preocupat, per donar-te un respir, per necessitat, etc. Reflexiona sobre les teves raons que fan que continuïs fumant. Valora també els beneficis que vols aconseguir deixant de fumar. Et pot interessar conèixer les raons per deixar de fumar comentades per altres persones. Però està clar que les millors raons són las teves, els teus motius personals.

Calcula quantes vegades has fet el gest d’encendre una cigarreta.

Cigarretes per dia x 365 dies = x anys fumant =

Cigarretes enceses en la teva vida

Reflexiona sobre el que podries estalviar-te.

Calcula què gastes al dia, segons la quantitat i el preu del tabac que fumes. Amb aquests diners et podries pagar algun caprici?

Em fumo al dia cigarretes x 30 dies = cigarretes al mes.
Dividit entre 20 em dóna paquets de cigarretes al mes.
Cada paquet val € = € al mes
x 12 mesos = Euros a l’any en tabac.
Llibre de mites del tabac

És normal que tinguis pors i dubtes, i que pensis que és difícil aconseguir-ho. Potser penses que no tens força de voluntat, que ara no és el moment adequat de deixar el tabac o que d’alguna cosa ens hem de morir. En el Llibre 50 mitos del tabaco (en castellà), hi pots llegir els comentaris d’altres persones que es plantejaven deixar de fumar.

No serà fàcil

Deixar de fumar és difícil però no impossible. Si altres persones ho han aconseguit, tu també pots aconseguir-ho!

Si les teves raons per deixar de fumar pesen més que les raons per continuar fumant, anima’t i prepara’t per deixar-ho! No coneixem ningú que s’hagi penedit d’haver deixat de fumar i, en canvi, sí que hi ha moltes persones que s’han penedit de no haver-ho fet a temps. Ni res ni ningú no pot fer-ho per tu.
Pensa en tot el que guanyaràs quan deixis el tabac.