Decideix-te!

Per prendre una decisió important, com ho és la de deixar de fumar, necessitem valorar-ne els pros i els contres. És important que reflexionis un moment sobre el que et proporciona el tabac, i sobre què penses guanyar deixant de fumar.


motius

Elabora una llista amb les causes que t’inciten a fumar i els motius que t’impulsen a deixar-ho, i avalua els guanys que et pot suposar. Assegura’t que són motius personals, és a dir, que tinguin sentit per a tu. Has de tenir aquesta llista a mà, a la vista, per tal que puguis rellegir-la en qualsevol moment i pensis en el sentit que té. Això t’ajudarà en la teva decisió i també, més endavant, et servirà per mantenir-te sense fumar.

És possible que fumis per estimular-te, per tenir alguna cosa entre els dits, perquè et relaxa, per automatisme, per plaer, quan estàs trist o preocupat, per donar-te un respir, per necessitat, etc. Reflexiona sobre les teves raons que fan que continuïs fumant.

motius


Valora també els beneficis que vols aconseguir deixant de fumar. Hi ha moltes raons per alliberar-se del tabac, des de millorar la teva salut, la dels que t’envolten, l’aspecte de la pell, donar exemple als fills... fins a raons econòmiques. Està clar que les millors raons són las teves, els teus motius personals.Quantes cigarretes has fumat al llarg de la vida? Fes aquí el càlcul automàtic.

Cigarretes per dia x 365 dies = x anys fumant =

Cigarretes enceses en la teva vida


Saps quant podries estalviar si avui deixes de fumar?

Calcula què gastes al dia, segons la quantitat i el preu del tabac que fumes. Fes aquí el càlcul automàtic!
Em fumo al dia cigarretes x 30 dies = cigarretes al mes.
Dividit entre 20 em dóna paquets de cigarretes al mes.
Cada paquet val € = € al mes
x 12 mesos = Euros a l’any en tabac.

El cost del tabac pot ser una raó de pes per deixar de fumar.

Que et regalaras per deixar de fumar

Si els teus motius per deixar de fumar pesen més que els motius per continuar fumant, anima’t i prepara’t per deixar-ho! No coneixem ningú que s’hagi penedit d’haver deixat de fumar i, en canvi, sí que hi ha moltes persones que s’han penedit de no haver-ho intentat abans.

És normal que tinguis pors i dubtes, i que pensis que és difícil aconseguir-ho. Potser penses que no tens força de voluntat, que ara no és el moment adequat de deixar el tabac o que d’alguna cosa ens hem de morir. En el Llibre 50 mitos del tabaco (castellà), hi pots llegir preguntes/respostes que et poden ajudar a decidir-te.

Material per descarregar


AnnexesDeixar de fumar en 4 passos