Tornar

Segona onada de senyalització: Fem Salul. Gràcies per no fumar!


D
 Divendres 20 de Desembre de 2019

Durant el 2018 dins del marc de la Xarxa del Programa Atenció Primària sense fum (PAPSF) vam crear una senyalització pels accessos i perímetre dels Centres d’Atenció  Primària com  entorns lliures de fum.

La llei no contempla l’espai adjacent a les entrades dels edificis, per això vam voler donar un pas més i portar a terme aquesta campanya de sensibilització (que no de prohibició) en els accessos, una senyalització “amable”, de sensibilització: “Fem Salut. Gràcies per no fumar" . 

Amb la vostra ajuda, molts centres de Catalunya van instaurar la senyalització entre setembre-novembre del 2018, que és el període en que es va portar a terme la campanya Nota de premsa.

La nostra valoració, i la de molts professionals que ens ho varen fer arribar, és que és una campanya amable i atractiva que ha aconseguit en moltes ocasions separar de la porta dels centres la imatge de persones fumant i que ajuda a donar una imatge coherent de la implicació de l’atenció primària en la prevenció i el control del tabaquisme.

Malgrat es va fer una edició amplia, en alguns casos no vam poder arribar-hi per senyalitzar els consultoris locals o per a altres accessos (urgències, annexes, etc.), per la qual cosa vam decidir ampliar la campanya amb una nova edició de la senyalització en la que hem introduït algunes modificacions.

En aquesta segona onada, hem fet:

  • Plantilles per pintar el terra* (reutilitzables). Es poden pintar en més d’un lloc i repintar més d’una vegada. S’haurà de guardar en la mateixa carpeta que us arriba. Sobre la pintura, es recomana comprar: ESPRAI/AEROSOL BLANC d’assecat ràpid (el podeu fer d’altre color també). Gran adherència en qualsevol material. Bona viscositat i apte per espais exteriors. Cal agafar un pot petit, de 200 ml que té un cost al voltant dels 5 euros i es té suficient per varies vegades. Es poden comprar a botigues de pintures, bricolatge, online...
  • Senyalitzacions rodones pels accessos dels centres, per tal que es visualitzi des de fora (en aquest cas hem fet la senyalització de doble cara i es pot veure pels dos costats si és en porta de vidre, aconsellem llavors que es posi  per la part interior per tal que quedi més protegit)

 

Nota:  Recordar-vos que en el cas de la senyalització dels cartells per pintar el terra, segons la disposició dels accessos de cada centre, s’haurà de valorar la distància on serà més aconsellable situar-los i, en el cas d’ocupar la via pública, serà necessari obtenir el permisos de l’ajuntament.

Per aprofitar la campanya i tenir impacte a les xarxes socials, si pugueu fotos afegint en el contingut del missatge el hashtag #gràciespernofumar i anomenant el programa @PAPSF  podeu veure exemples del ressò al 2018 a  Twitter  Facebook  Instagram

Si necessiteu senyalització, podeu fer la vostra comanda entrant i omplint el FORMULARI DE COMANDA