Tornar

EL FINANÇAMENT PA´ CUANDO?


foto
 Dijous 1 d´Agost de 2019

Al maig vam comentar la noticia: Sanitat començarà a financiar aquest any els fàrmacs per deixar de fumar!!!   Ara OMS posa deures a Espanya: finançar les teràpies antitabac. El SNS finança la majoria de fàrmacs de tractaments crònics i addiccions. Per què aquest retard en finançar els fàrmacs per ajudar a deixar de fumar, quan és la primera causa previsible de malaltia i mortalitat i a més, el tractament farmacològic duplica les possibilitats d´èxit? 

Sembla que últimament estem rebent bones noticies:  la Generalitat de Cataluña vol aprovar aquest any la prohibició de fumar als vehicles privats, a instal·lacions esportives, marquesines de transport públic i terrasses d’Hosteleria.  

Estem veiem com tornen a tenir les campanyes de publicitat amb les noves formes de fumar (JUUL®), ens estan passant per la dreta a tota velocitat. La solució està en  equiparar la regulació de la publicitat, promoció i consum dels dispositius susceptibles de alliberació de nicotina a la del tabac. A què estem esperant?

Estem sentin bones noticies per millorar polítiques de tabaquisme, protectores de la salut. Ens agrada sentir totes aquestes bones intencions però... "EL ANILLO PA CUANDO?"