Tornar

XI TROBADA DEL PAPSF: FENT PINYA!!


FOTOT
 Dijous 13 de Juny de 2019

Ahir, 12 de juny, més de 100 professionals han participat a la XI Trobada del PAPSF a Sant Salvador del Vendrell, amb el lema "Fem Pinya per una Atenció Primària Sense Fum!"

En un entorn meravellós, l´Auditori i el Museu Pau Casals, hem pogut gaudir d´una jornada molt agradable, en la que hem tingut temps per treballar, compartir i també per gaudir! Als jardins del Museu, hem posat una escultura realitzada en el CP Mas d´Enric que representen la contaminació de les burilles.

Ha inaugurat la jornada el Secretari de Salut Pública, Joan Guix, amb Anna Bocio i Guadalupe Ortega.

Ha estat una Trobada participativa, en format de tallers per debatre temes d´actualitat en tabaquisme: desigualtats, altres formes de fumar i tabaquisme ambiental. Hem compartit opinions, experiències i propostes, amb l´objectiu de, amb tot aquest material recollit, iniciar grups de treball per posar en marxa línies de treball futures.

S´han entregat els premis a les tres millors comunicacions seleccionades les dues primeres pel comitè científic i la tercera per premi popular (amb el 83% dels vots). També s´ha fet una menció especial a la labor dels professionals del CP Mas d´Enric. 

En el marc de la Trobada, s´ha presentat la renovada Xarxa de Prevenció i control del Tabaquisme de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i se´ls ha entregat una figura que simbolitza la inspiració, feta a CP Mas d´Enric.

Posteriorment, hem tingut la sort de comptar amb una alumna d´excepció de l´escola de música del Vendrell, la Leyre Funcia, que ens ha portat la seva professora, Rosa Bertran. 

La taula de cloenda ha comptat amb l´Alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el Regidor de salut, Ferran Trillas, i Carmen Cabezas, Sub-directora general de promoció de la Salut, que ens ha fet un excel·lent resum de com avançar en temes de tabaquisme.

Per finalitzar, hem realitzat una activitat de recollida de burilles en la platja amb "No más colillas en el suelo" de Catalunya i s´han recollit 3.5 kg de burilles en una hora!!! això representa 11,550 burilles