Tornar

COTXES 100% SENSE FUM


foto
 Dimecres 19 de Setembre de 2018

La consellera de Salut, Alba Vergés, s´ha posicionat a ampliar els espais sense fum als vehicles privats. La normativa cotxes 100% sense fum serveix com a protecció doble, per un costat evita la distracció del conductor i aniria més enllà, protegint també del fum de tercera mà als ocupants.

A la compareixència que vam tenir el 8 de juny de 2017 a la sessió de la Comissió de Salut sobre tabaquisme (NOTICIA), que presidia en aquell moment l´Alba Vergés, ja es va parlar sobre promoure una normativa addicional de protecció (de comunitats autònomes) prohibint el consum de tabac en altres espais no compresos ara mateix per la llei, com és el cas dels vehicles privats.

La prohibició de fumar en el vehicle representa molt poca càrrega per als fumadors, ja s´està complint en vehicles d’ús públic, com són els taxis i a més, tenim antecedents de legislació de mesures protectores com són els seients de seguretat, nivell d’alcohol del conductor, cinturó de seguretat, etc, totes normes de protecció àmpliament acceptades. També hi ha antecedents de estats i països que han posat en pràctica amb èxit lleis de vehicles lliures de fum.