Tornar

Donem un pas més: El tabaquisme a la sessió de la Comissió de Salut del Parlament


FOTO
 Divendres 9 de Juny de 2017

Ahir dia 8 de juny de 2017, ens van convocar a la sessió de la Comissió de Salut per informar sobre el tabaquisme, tal com es va acordar el 21 d´octubre a Vic, a la VII Trobada del Programa d´Atenció Primària sense Fum, conjuntament amb la II Jornada de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central. Amb el lema “Nou país, nous reptes en tabaquisme”.

 

En aquella Trobada es va fer una mirada cap al futur, plantejant els principals reptes, fent una revisió de les prioritats a nivell internacional, i autonòmic i convidant als grups polítics amb representació parlamentaria a expressar el seu posicionament.  En aquella taula, els polítics assistents, es van comprometre a rebre´ns a la comissió de salut del parlament per poder escoltar les nostres propostes.

La compareixença es va organitzar en dos blocs de cinc compareixences de 8 minuts cadascun, 

Les persones que vam assistir-hi:

Grup1

Grup 2

Cadascun va resaltar en el seu tema, El perquè pensem que cal avançar en la llegislació i en quins aspectes especifics:

Impulssar l´avanç llegislatiu cap a millorar la protecció de la salut dels menors (espais on hi ha infants com instal.lacions esportives, al voltant d´escoles i centres sanitaris, cotxes, etc)

Insistir a nivell estatal en mesures com: * Empaquetat genèric * Pujada de preus * Total equiparació de cigarreta electrònica amb la convencional