Tornar

Avui 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac: El tabac, una amenaça per al desenvolupament


foto
 Dimecres 31 de Maig de 2017

Dia Mundia Sense Tabac 2017: : vencem al tabac a favor de la salut, la prosperitat, el medi ambient i el desenvolupament dels països!! L´OMS celebra cada 31 de maig el Dia Mundial Sense Tabac. Aquest any el lema és "El tabac, una amenaça per al desenvolupament"

Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac 2017, l´OMS recorda l´amenaça que representa aquest producte per al desenvolupament dels països de tot el món i fa una crida als seus governs perquè apliquin mesures fermes de control del tabac, com la prohibició de comercialitzar- i publicitar-lo, la promoció de l´empaquetat neutre dels productes que el contenen, l´augment dels impostos especials i la prohibició de fumar als espais públics tancats i els llocs de treball.

Al món hi ha mil milions de fumadors, el 80% en països d´ingressos baixos o mitjans. El cost dels serveis sanitaris, la mortalitat prematura dels consumidors, priven a les seves famílies i la societat de la sustentació econòmic. A més, en alguns països, els nens treballen en el cultiu de tabac exposats a la malaltia de la nicotina verd, produïda pel maneig de fulles humides de tabac.

Aquest any, en l´enquesta feta a la població per la Setmana Sense Fum, El 75% dels enquestats considera que l’industria és una amenaça per al desenvolupament dels països i el 77% opina que la despesa sanitària és el principal efecte  que té el tabac en el desenvolupament d’un país.