Tornar

Proposició per incloure els tractaments pel tabaquisme dins del sistema públic


foto
 Dimarts 10 de Gener de 2017

Bon exemple el del Portaveu socialista de Sanitat, Ignacio Subías (pneumòleg), que ha demanat incloure els tractaments contra el tabaquisme dins el sistema públic.

El portaveu socialista de Sanitat ha demanat a través d´una Proposició No de Llei (PNL) incloure els tractaments, ressaltant que "a més de la mort, fumar pot provocar nombroses malalties de tipus respiratori, neonatals o cancerígenes la cura i tractament són molt més cares per al sistema públic que el que suposaria la prevenció".

Ens crida l´atenció que sol·liciti al Consell la implantació de personal i d´unitats especialitzades en els hospitals de la Comunitat "dedicats a la prevenció i tractament del tabaquisme a través de serveis multidisciplinaris". En canvi, no parli de l´Atenció Primària com a servei de primera línia.

Segons han afirmat des del PSPV, l´objectiu és "aconseguir que menys del 5% de la població adulta fumi en 2030": incrementant les campanyes de conscienciació que incloguin l´advertiment dels efectes adversos que pot provocar el tabac i inclouent l´ensenyament sobre el tabaquisme en la formació, tant de pregraduats com en els postgraus relacionats amb l´àmbit de la salut.

"El tabac és la major causa de morbimortalitat evitable i tots tenim dret a respirar aire net", ha sentenciat Subías abans d´insistir en la necessitat de conscienciació de tota la societat "perquè es compleixin les lleis existents, proliferin els ambients lliures de fum ; es ajudi a evitar que noves capes de la població comenci a fumar i es convidi a qui vulgui deixar-ho ", ha conclòs.



Informació addicional: