Tornar

Més de 200 professionals a Vic analitzen noves estratègies en tabaquisme


Tabaquisme Vic
 Dilluns 24 d´Octubre de 2016

Aquest divendres 21 d´octubre, la ciutat de Vic va acollir, la VII Trobada del Programa d´Atenció Primària sense Fum, conjuntament amb la II Jornada de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central. Amb el lema “Nou país, nous reptes en tabaquisme”.

Va inaugurar J. M. Arimany, Ajuntament de Vic; J.Guix, Departament de Salut i T. Sabater, CatSalut.

Els continguts de la jornada, es van poder seguir a través de l’etiqueta #fullrutatabac. Hem volgut facilitar la revisió del moment actual i plantejar noves propostes en relació a la prevenció i el control del tabaquisme, després de 10 anys d’implantació de la Llei del Tabac i en un context de canvi econòmic, social i polític.

Es van presentar 50 comunicacions en format pòster seleccionades per a la seva exposició. D´aquestes, el comitè científic va escollir 9 finalistes (en negreta les tres premiades):

  • JTCC_4514 Implementant el suport emocional en la deshabituació tabàquica
  • JTCC_4525 Fumar amb pipa d’aigua, és menys perjudicial per a la salut?
  • JTCC_4529 Embaràs sense fum: deshabituació del tabac en una consulta de llevadora
  • JTCC_4532 Infants amb problemes respiratoris convivint amb fumadors.
  • JTCC_4539 Una demanda, un consens , una realitat: guia d’ intervenció grupal en tabaquisme
  • JTCC_4556 Ús exclusiu de cigarrets manufacturats o per cargolar entre persones fumadores a Catalunya
  • JTCC_4566 Formació en tabac i alcohol dels residents de salut mental: com es relaciona amb la seva intervenció clínica
  • JTCC_4567 Deixar de fumar: experiència en educació grupal a l´atenció primària
  • JTCC_4597 Efectivitat d´una intervenció breu i seguiment telefònic en el tractament de la deshabituació tabàquica a l´atenció Primària. Un assaig clínic multicèntric aleatoritzat controlat. Prova Pilot.

Per un costat, es va revisar els efectes dels canvis socials en els patrons de consum i, per altre, es va fer una mirada cap al futur, plantejant els principals reptes, fent una revisió de les prioritats a nivell internacional, i autonòmic i convidant als grups polítics amb representació parlamentaria a expressar el seu posicionament. Van assistir-hi: Alba Verges de Junts pel sí; Marta Moreta del PSC; Jorge Soler de Ciutadans i Felipe Pareja de Cat Sí que es pot. Es va excusar la diputada Marisa Xandri del Partit Popular i va declinar la invitació la CUP. En aquesta taula, els polítics assistents, es van comprometre a rebre´ns a la comissió de salut del parlament per poder escoltar les nostres propostes.

La cloenda de la jornada estarà a càrrec de l’actor i humorista, Pep Plaza, que participa en els programes de TV3 Polònia i Crackòvia.