Tornar

Platges sense fum! Una bona iniciativa al Masnou


Masnou sense fums
 Dimarts 23 d´Agost de 2016

El Masnou ha destinat un tram de la seva platja a fomentar els hàbits saludables i no s´hi pot fumar. Es tracta d´una prova pilot en un tram de platja –uns 7.000 m²– que el Masnou ha destinat com a “espai saludable”, on per sobre de tot destaca la prohibició de fumar-hi.

De moment, l´Ajuntament fa una valoració positiva de l´experiència. Tant és així, que la regidoria de Salut Pública, impulsora d´aquest projecte, juntament amb l´àrea de Medi Ambient, ja ha anunciat la voluntat de potenciar-la i crear una marca per buscar sinergies amb altres municipis que també hi vulguin apostar, i d´aquesta manera compartir l´experiència. Albert Alfaro, regidor (ERC), comenta que aquest espai és molt utilitzat per esplais i escoles.

La filosofia de la platja saludable del Masnou té una part de conscienciació fonamental, premiant per la bona conducta: S´han repartit 2.000 díptics i han ajuntat esforços amb farmàcies i un centre comercial del municipi, segons recalca Alfaro. Això es vehicula a través del punt d´informació que hi ha instal·lat a l´espai i que reparteix uns tiquets que es poden bescanviar per pomes, aigües, sucs o mostres de cremes protectores per al sol.



Informació addicional: