Tornar

Presentació Pla de Salut 2016-2020


Foto oficial
 Dimarts 26 de Juliol de 2016

El president de la Generalitat acompanyat del conseller de Salut, Antoni Comín, ha encapçalat aquest vespre l’acte de presentació del Pla de Salut 2016-2020, que s’ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

El Pla de salut és el marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut que desenvolupa la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu principal de millorar la salut i la qualitat de vida de la població. Compta amb quatre principals novetats respecte als seu antecessors:

  1. Prioritza l’abordatge dels determinants socials de la salut a través de dues vessants: la consolidació de l’enfocament interdepartamental i contemplant actuacions preferents sobre poblacions més vulnerables.
  2. Aposta per la recerca i la innovació a través del desplegament del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut.
  3. Reforça les polítiques de salut pública que han d’estructurar la resposta als principals reptes de salut i socials a partir d’un esforç organitzat de la societat i dels poders polítics.
  4. S’esforça per millorar el reconeixement a la tasca dels professionals i donar més qualitat a la seva participació, tot facilitant els lideratges professionals.

El Pla de salut proposa 28 objectius de salut amb l’horitzó 2020 i identifica fins a nou àrees prioritàries: infants i adolescents vulnerables; gent gran i discapacitat; salut mental; malalties minoritàries; malalties transmissibles; aparell locomotor; aparell respiratori; sistema vascular, i càncer. Els 58 projectes que conté el pla s’agrupen en 12 línies estratègiques que consoliden en els 4 eixos de transformació per al període 2016-2020: compromís i participació, atenció de qualitat, bon govern i salut a totes les polítiques.

Respecte al tabaquisme, es vol continuar treballant per millorar els indicadors de risc (tabaquisme, sedentarisme, mals hàbits alimentaris i consum excessiu d´alcohol). Un d´aquests 28 objectius que marca el Pla de Salut, té relació al tabaquisme actiu: reduir-ne la prevalença per sota del 24%. El tabaquisme passiu no s’especifica.