Tornar

Dia Mundial Sense tabac (31 de maig). Prepara´t per a l´empaquetat genèric!


Empaquetat genèric
 Dimarts 24 de Maig de 2016

El 31 de maig, com cada any, l´OMS i els seus associats celebrem el Dia Mundial Sense Tabac. Aquest any, l´OMS fa una crida a tots els Països per tal que es preparin per a l´empaquetat neutre dels productes de tabac.

Fa uns dies que va finalitzar el termini de 2 anys per a què els Estats Membre de la UE transposesin la directiva sobre productes del tabac al seu ordenament jurídic. No ha estat el cas d’Espanya. Pel que em diuen des del CNPT, només Alemanya, Itàlia, Malta, Portugal i Eslovènia han completat la transposició de la directiva, i el Regne Unit, Bèlgica, Estònia i Lituania han fet una transposició parcial.

Els objectius de la Campanya del Dia Mundial Sense Tabac 2016:

  • Subratllar el paper de l´empaquetat neutre com a part de un enfocament integral i multisectorial del control del tabac.
  • Facilitar la FORMULACIÓ de polítiques pels Estats Membres i la implantació mundial de l´empaquetat neutre proporcionant Informació significativa, convincent i persuasiva.
  • Encoratjar els Estats Membres a reforçar les mesures i restriccions relatives a l´empaquetat i etiquetatge, en particular, respece a la publicitat, la promoció i el patrocini, a mida que avancen cap a l´adopció de l´empaquetat neutre de manera gradual.
  • Donar suport als Estats Membres i la societat civil en els seus esforços contra la ingerència de la indústria tabaquera en els processos polítics conduents a l´adopció de lleis sobre l´empaquetat neutre.

Les raons per donar suport a l´empaquetat genèric estan resumides al web d´Educación PAPPS de la semFYC.