Tornar

Nou servei de consultes sobre intervenció en tabaquisme!!


Logo
 Dijous 18 de Juny de 2015

Nou projecte conjunt de les Xarxes d’hospitals i atenció primària sense fum, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Es tracta del servei qTabac, un “servei de consultes sobre intervenció en tabaquisme” adreçat a professionals sanitaris.

L’objectiu d’aquest servei és donar suport als professionals en el maneig dels pacients en deshabituació tabàquica, en aspectes més especialitzats, o situacions especials o poc freqüents, que a vegades generen la derivació a dispositius especialitzats tot trencant la continuïtat assistencial des de la primària o des de l’hospital.

Pensem que aquest servei serà una bona eina per millorar l’assistència en la deshabituació tabàquica per part dels professionals sanitaris. Volem donar un servei molt personalitzat, acceptant les consultes tant per via telefònica com web, i les intentarem respondre amb màxima celeritat en les 48 h. després d’haver-les rebut.

L’equip de coordinació està format per la Lupe Ortega i el Josep Maria Suelves, de l’ASP Catalunya /Programa d’Atenció Primària sense Fum i per l’Antoni Baena, la Montse Ballbè i l’Esteve Fernández mateix de l’ICO/Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum. La persona que coordinarà i farà funcionar tot plegat, i la persona de contacte per als professionals, serà l’Antoni Baena.

Comptem amb un Comitè Assessor d’Experts que ens ajudarà amb algunes qüestions que segurament se’ns escaparan a nosaltres mateixos. A www.qtabac.cat hi ha l’explicació dels objectius i el funcionament del servei, així com la manera de contacatr-hi.