Tornar

Dia Mundial de la Salut. 7 d´abril de 2015. Nou rècord històric per al tabaquisme!!!


Gràfic papsf.cat
 Dimecres 8 d´Abril de 2015

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, s´han presentat en roda de premsa les noves dades del 2014 de l’Enquesta de salut de Catalunya, l´ESCA 2014.

Es manté una molt bona tendència decreixent en la prevalença del tabaquisme, gràcies a les polítiques, les regulacions, el canvi social i a tots els professionals implicats en l´ajuda per deixar de fumar, cal continuar treballant tots plegats per millorar encara més aquestes dades per millorar així la salut de la població en general, tant en el tabaquisme actiu com en el passiu.

Nou rècord de no fumadors. La tendència de descens confirma l’assoliment de l’objectiu de salut 2015 de reduir la prevalença del tabaquisme dos anys abans del previst. Fuma el 25,9% de població general (23,5% fumadors diaris). Els homes tenen una prevalença major que les dones (31,8% front al 20,3%).

Abril és el Mes de la Salut de les Minories Nacionals i el consum de tabac és major entre les persones amb menor nivell econòmic i és la principal causa de malaltia i mort. Hi ha desigualtat també en quant al tabaquisme passiu, es troba major exposició al fum de segona mà a nivells economics més baixos (The 50th Anniversary Surgeon General’s Report on Smoking and Health. Executive Summary, Major Conclusion 7)

També ens dona dades sobre el pes, el consum de productes hipercalòrics, hàbits saludables, exercici i alcohol, tots temes que s´aborden en el dia a dia de l´Atenció Primària.