Tornar

Publicació de l´estudi ITADI realitzat a l´atenció primària


Imatge Revista
 Dijous 5 de Febrer de 2015

Podreu trobar els resultats de l´estudi ITADI publicat a Diabetes Research and Clinical Practice: Continued smoking abstinence in diabetic patients in primary care: A cluster randomized controlled multicenter study.

Aquest estudi l´han portat a terme companys coneguts per tots: Santiago Pérez com a investigador principal amb Lydia Roig, Josep M. Manresa, Carlos Martin-Cantera, Elisa Puigdomènech, Pilar Roura, Angelina Armengol, Mamta Advani i Grup Estudi ITADI, en el que esteu molts professionals d´AP referents del PAPSF. FELICITATS A TOT@S!!!

Romandrà disponible online fins el dia 6 de març a: Estudi ITADI. Elsevier.com

 

L´objectiu d´aquest estudi va ser avaluar l´eficàcia d´una intervenció intensiva per deixar de fumar basada en el model transteòric de canvi (TTM) en fumadors amb diabetis que assisteixen a l´atenció primària.

És un assaig clínic aleatoritzat amb grup control. La intervenció va ser individualitzada mitjançant entrevista motivacional, teràpies i/o medicaments adaptats a l´etapa de canvi.

En resum, conclouen que una intervenció intensiva en AP, dirigida a pacients amb diabetis que fumen, adaptada al moment de canvi de l´individu és factible i eficaç, amb una taxa d´abandonament del tabac, després d´1 any, del 26,1% versus 17% del grup control.

 



Informació addicional: