Tornar

Es lliuren les acreditacions als hospitals sense fum


foto
 Dilluns 12 de Gener de 2015

La Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum reconeix la tasca de 69 centres en la promoció de les polítiques actives per al control del tabaquisme a l’àmbit hospitalari

Dels 69 centres acreditats, 24 han assolit la categoria de membres, 18 la categoria de bronze, 19 d’argent, 3 d’argent amb menció d’or i 5 d’or

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit l’acte de lliurament de les acreditacions als hospitals sense fum que s’ha celebrat aquest matí a la seu del Departament de Salut.
 
L’acte, organitzat per la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, reconeix la feina que fan els seus membres en la promoció de les polítiques actives per al control del tabaquisme a l’àmbit hospitalari. L’objectiu final de la Xarxa és assegurar un ambient sense fum, formar i sensibilitzar els professionals sanitaris sobre el problema del tabaquisme, activar programes de cessació del tabaquisme i promoure activitats de prevenció i control d’aquest hàbit.
 
Anualment es realitza una avaluació de la implantació de les mesures per al control del tabaquisme a cada centre. Seguint les recomanacions de la Xarxa Internacional d’Hospitals sense Fum, es mesuren les fites i els progressos dels hospitals membres en funció de diferents indicadors del compliment de les polítiques i intervencions de control del tabaquisme. Segons aquest grau de compliment s’estableixen 5 categories: membre, bronze, argent, argent amb menció d’or i or.
 
En l’edició de 2014 s’han acreditat 69 centres hospitalaris catalans: 24 han assolit la categoria de membre, 18 la categoria de bronze, 19 d’argent, 3 d’argent menció d’or i 5 d’or.