Tornar

Assemblea General de l´ENS del 17 novembre 2014, sobre envasat genèric i cigarretes electròniques


ENSP
 Dijous 27 de Novembre de 2014

L´European Network For Smoking Prevention ENSP és una organització europea per promoure polítiques de prevenció i control del tabaquisme.

El dia 17 de novembre del 2014 es va celebrar l´assemblea general, sent dos els temes importants a nivell europeu, en prevenció i control, que estan sobre la taula: el de l´envasat genèric del tabac i les cigarretes electròniques.

Publicado por Paco Camarelles para educacionpapps

Són Objectius del ENSP el compartir i connectar Diferents Organitzacions científiques i OONNGG que treballen en la prevenció del tabaquisme a Europa i advocar per la implementació de Polítiques eficaços per fer front a la primera causa de Mortalitat i Malaltia evitables a Europa (700.000 europeus Moren anualment per Malalties relacionades con el consum de tabac). Componen el ENSP Organitzacions de la Unió Europea i también Països del SEU marc d´influència (Suïssa, Geòrgia i altres).

Els temes importants que estan sobre la taula:

Envasat genèric del tabac (Plain Plackaging). Després de l´aprovació de la Nova Directiva Europea dels Productes del Tabac DEPT que augmentarà la mida de les advertències sanitàries dels paquets de tabac, alguns països com el Regne Unit, Irlanda, França i Finlàndia s´estan plantejant anar més enllà i implementar l´envasament genèric. L´èxit de l´envasament genèric a Austràlia el 2013 justifica la posada en marxa d´aquesta mesura. Des semFYC ens hem definit recentment recolzant l´envasat genèric, i s´ha llançat una nota de premsa de suport a aquest. Des ENSP es vol impulsar l´envasament genèric en tots els països europeus, ressaltant els beneficis per a la salut del mateix i els estudis que l´avalen.

Cigarretes electròniques, que estan de plena actualitat i mínimament regulats per la nova DEPT en l´article 20. El ENSP ha elaborat una guia perquè els països implementin l´aplicació de la directiva. Són recomanacions que afecten com estan regulats aquests productes i el que contenen. El ENSP recomana que es prohibeixi la seva publicitat, que es prohibeixi el seu ús on no es pot fumar cigarretes convencionals, els saboritzants han de ser prohibits per evitar que s´enganxin nens i adolescents, que no es venguin a menors, i que es reguli la seva fiscalitat. Ja sabeu que hi ha dubtes sobre la seva eficàcia per ajudar a deixar de fumar i la seva seguretat d´ús.