Tornar

Campanya de Salut Comunitària: Pineda Sense Fum


Campanya
 Dilluns 3 de Novembre de 2014

Pineda de Mar va presentar el passat dimecres 29 la Campanya de Salut Comunitària: "Pineda Sense Fum". La inauguració va tenir lloc a les 20 hores, al Ple de l´Ajuntament de Pineda amb la presència de: l´Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; en representació de l´Agència de Salut Pública de Catalunya, la subdirectora de promoció de la salut, Carmen Cabezas; la Directora d´AP de Girona, Sara Rodriguez; el president del Col·legi oficial de farmacèutics de Barcelona, Jordi de Dalmases; el Regidor de Salut, Santiago Macip i la directora del CAP, Adriana Ramos.

També van assistir-hi el president de la CAMFiC, Joan Lozano i la coordinadora del PAPSF, Lupe Ortega. "Pineda sense fums" vol ser una proposta que contamini de SALUT tots i cadascun dels racons del nostre entorn. Volem que se´n parli del tabac, però perquè volem que tothom es plantegi que viure sense ell potser millor opció va dir Santiago Macip.

Desprès de l´èxit de les campanyes anteriors "Amb el Cor no hi juguis" i "Salut Mental: Millor fent pinya", han volgut proposar una nova campanya amb l´objectiu d´animar els fumadors a deixar-ho, fet tots els possibles per reduir el nombre de nous fumadors i lluitar contre els efetes del fum ambiental del tabac (FAT), especialment en els infants.

En aquesta campanya estan implicats: els professionals de l´ABS de Pineda, de la Comunitat terapèutica del Maresme, els farmacèutics, els tècnics de salut pública, i molts altres tècnics (esports, serveis socials, comerç, etc) amb la complicitat de l´Ajuntament de Pineda de Mar i el suport de la Generalitat de Catalunya.

A partir del dia 29 d´octubre, apareixeran signes visibles del compromís amb la Campanya a molts indrets del municipi, i s´aniran succeint actes diversos molts dels quals seran a iniciativa de la pròpia ciutadania fins el dia 31 de maig del 2015, Dia Internacional contra el Tabac.

Durant la campanya es faran xerrades i s´establirà un circuït d´atenció al fumador al CAP, i a les farmàcies hi haurà punts d´informació i assessorament. També es faran tallers a les escoles i instituts, un concurs de cartells sense fum, i formació a l´equip docent dels centres escolars. En l´àmbit esportiu es farà formació a monitors i entrenadors, i als establiments hotelers s´hi podrà veure el rètol del segell ´Pineda sense fums´. Pel que fa a les entitats, inclouran el lema en les seves accions i activitats, com ara xerrades, curses, tallers, fires, concerts o actuacions artístiques, entre d´altres.La majoria de les escoles participaran en algun dels actes programats dins de la campanya contra el tabac.