Tornar

VII Jornada Tabaquisme en Atenció Primària del Vallès i VI Trobada del Programa d’’Atenció Primària Sense Fum


Imatge Jornadan
 Dilluns 27 d´Octubre de 2014

Dijous 23 d’octubre de 2014 va tenir lloc la VII Jornada Tabaquisme en Atenció Primària del Vallès i VI Trobada del Programa d’’Atenció Primària Sense Fum que ha tingut una participació de més de 150 professionals que treballen en la prevenció, control i tractament del tabaquisme.

Ha estat una Jornada molt profitosa i amb exposicions molt interessants sobre: La cigarreta electrònica. Què en sabem? què estem fent?; Les Novetats i actualitzacions en Tabaquisme; Planificació Estratègica en el camp del tabaquisme. Experiències en territoris i una taula interactiva de Casos Clínics amb la participació amb un sistema de power-vote.

La Jornada del Vallès es va realitzant bianualment des del 2002, i està molt consolidada en el seu territori, és per això que el Programa Atenció Primària Sense Fum, ha volgut iniciar amb ells, el projecte de realitzar la seva Trobada anual amb els territoris.

En aquesta Jornada vam voler donar protagonisme a les noves generacions. Es va convidar als alumnes de 2n de Batxillerat de l’IES Puig de la Creu de Castellar del Vallès,  amb una gravació que van fer durant la Jornada, que la faran servir per comentar en el seu col•legi i altres escoles de la zona.

A la Cloenda es va passar un vídeo curt sobre la visió del tabaquisme de nens de 9-12 anys.

Al llarg de la Jornada s’han presentat 4 taules, trobareu a sota les presentacions:

  1. La primera taula va tractar sobre La cigarreta electrònica. Què en sabem? què estem fent? Carmen Cabezas i Antoni Baena ens van parlar dels temes reguladors de la e-cigarretes, de la recerca realitzada fins ara i d’una part més clínica.
  2. La segona taula va tractar de les Novetats i actualitzacions en Tabaquisme. Pere García va fer una “update” de diferents temes sobre tabaquisme i Jordi Almirall ens va parlar de la vacuna antimeningocòccica i la seva recomanació en fumadors.
  3. A la tercera taula, Josep Maria Suelves va parlar de la Planificació Estratègica en el camp del tabaquisme i Àngela Martínez i Alicia Perera ens van presentar les seves experiències al territori del Vallès Oriental i de Lleida respectivament.
  4. Per últim, es va realitzar una Taula interactiva de Casos Clínics que coordinava Carlos Martín i des de la taula, professionals de diferents àmbits: Jacob Sellarès (pneumòleg), Josep ll. Ballvé (Metge de familia), Olga Parra (infermera d’AP), Rosa Montero (Psiquiatra), Imma Serra (Psicòloga), donàven el seu punt de vista, amb la participació  de tots els assistents amb un sistema de power-vote.