Tornar

Dades rellevants de consum de tabac a Catalunya


FOTO
 Dijous 29 de Maig de 2014

En el decurs de la Setmana Sense Fum, que es desenvolupa durant els dies previs a la commemoració del Dia Mundial sense tabac (31 de maig) ha tingut lloc, avui dijous 29 a les 10.30h, la presentació de dades rellevants sobre prevalença de tabaquisme a Catalunya i entre els professionals dels centres sanitaris.

 

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Antoni Mateu, i el gerent de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) han presentat aquestes dades a la seu de l´Agència de Salut Pública de Catalunya (edifici Salvany), al carrer de Roc Boronat, 81-95 de Barcelona. Els punts principals de la seva presentació:

Canvis en la prevalença del consum de tabac en:

- Població en general que, segons resultats de l´ESCA, ha passat del 29,5% en el 2011 al 26,5% en el 2013, a Catalunya 

- Els joves també es va reduint

- Els professionals de l’atenció primària. On es confirma la tendència a la baixa del consum de tabac  que actualment és del 17,4%, molt menys que població activa en general.  Al 2002 era del 24,5% i el 1982, representava el 52,8%.

Enquesta “Setmana sense fum”.

La majoria dels enquestats pensen que:

L’exposició al fum del tabac és nociva per als infants. Només el 20% dels fumadors adopten mesures per protegir els infants del fum del tabac i estan a favor de prohibir fumar en el cotxe si hi ha infants a dins.

La cigarreta electrònica és perjudicial per a la salut i que la cigarreta electrònica s’hauria de prohibir en els espais públics tancats.

La cigarreta electrònica pot influir en el fet que els joves comencin a fumar. La cigarreta electrònica pot influir en què els fumadors de tabac no es plantegin deixar de fumar definitivament. S’hauria de prohibir la publicitat de les cigarretes electròniques i una quarta part utilitzen la cigarreta electrònica en llocs públics tancats on està prohibit el tabac.

Altres informacions.



Informació addicional: