Papsf

Benvinguts al programa ATENCIÓ PRIMÀRIA SENSE FUM

Deixar de fumar aporta beneficis a totes les persones que fumen i a les que no fumen


Dimarts 16 de Gener de 2018

Accions i propostes del CNPT per avançar en el control del tabaquisme

CNPT
Font:

En els últims mesos el Comité Nacional para la Prevención del Tabaquismo (CNPT) ha realitzat diverses accions, a nivell polític, per avançar en temes de tabaquisme. El full de ruta del tabaquisme es materialitza en el Conveni Marc de l´OMS per al control del tabac, que subcriuen 168 paisos i que Espanya va signar al 2005. Aquest conveni ens marque les polítiques que s´han d´implementar als paisos per avançar en reduir el tabaquisme.

El Conveni Marc, a l´article 4, ens diu que es requereix un compromís polític ferm per establir i recolçar les mesures per:

  • Protegir a totes les persones de l´exposició del fum ambiental de tabac
  • Adoptar mesures per prevenir l´inici
  • Promoure i donar suport a l´abandonament del tabac

Ampliar els espais sense fum, sobretot per protegir als menors (cotxes, espais esportius oberts, playes, piscines...), regular les cigarretes electròniques o qualsevol altre producte de tabac, paquet neutre, millor regulació de les polítiques audiovisuals i de les formes encobertes de promoció, protecció del medi ambient (burilles), millorar els recursos de suport per ajudar a deixar de fumar i el finançament dels fàrmacs.

Per últim evitar qualsevol intromissió de la industria tabaquera en les polítiques de regulació i control del tabaquisme, ni en cap activitat de caràcter científic. 

El CNPT, juntament amb l´OMC han elaborat un decàleg d´actuacions per avançar en la prevenció i el control del tabaquisme.

Cerca

Filtra per categories