Papsf

Benvinguts al programa ATENCIÓ PRIMÀRIA SENSE FUM

Deixar de fumar aporta beneficis a totes les persones que fumen i a les que no fumen


Dimarts 26 de Juliol de 2016

Presentació Pla de Salut 2016-2020

Foto oficial
Font: DS

El president de la Generalitat acompanyat del conseller de Salut, Antoni Comín, ha encapçalat aquest vespre l’acte de presentació del Pla de Salut 2016-2020, que s’ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

El Pla de salut és el marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut que desenvolupa la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu principal de millorar la salut i la qualitat de vida de la població. Compta amb quatre principals novetats respecte als seu antecessors:

  1. Prioritza l’abordatge dels determinants socials de la salut a través de dues vessants: la consolidació de l’enfocament interdepartamental i contemplant actuacions preferents sobre poblacions més vulnerables.
  2. Aposta per la recerca i la innovació a través del desplegament del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut.
  3. Reforça les polítiques de salut pública que han d’estructurar la resposta als principals reptes de salut i socials a partir d’un esforç organitzat de la societat i dels poders polítics.
  4. S’esforça per millorar el reconeixement a la tasca dels professionals i donar més qualitat a la seva participació, tot facilitant els lideratges professionals.

El Pla de salut proposa 28 objectius de salut amb l’horitzó 2020 i identifica fins a nou àrees prioritàries: infants i adolescents vulnerables; gent gran i discapacitat; salut mental; malalties minoritàries; malalties transmissibles; aparell locomotor; aparell respiratori; sistema vascular, i càncer. Els 58 projectes que conté el pla s’agrupen en 12 línies estratègiques que consoliden en els 4 eixos de transformació per al període 2016-2020: compromís i participació, atenció de qualitat, bon govern i salut a totes les polítiques.

Respecte al tabaquisme, es vol continuar treballant per millorar els indicadors de risc (tabaquisme, sedentarisme, mals hàbits alimentaris i consum excessiu d´alcohol). Un d´aquests 28 objectius que marca el Pla de Salut, té relació al tabaquisme actiu: reduir-ne la prevalença per sota del 24%. El tabaquisme passiu no s’especifica.

Cerca

Filtra per categories