Papsf

Benvinguts al programa ATENCIÓ PRIMÀRIA SENSE FUM

Deixar de fumar aporta beneficis a totes les persones que fumen i a les que no fumen


Dia Mundial de la Salut. 7 d´abril de 2015. Nou rècord històric per al tabaquisme!!!

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, s´han presentat en roda de premsa les noves dades del 2014 de l’Enquesta de salut de Catalunya, l´ESCA 2014.

Es manté una molt bona tendència decreixent en la prevalença del tabaquisme, gràcies a les polítiques, les regulacions, el canvi social i a tots els professionals implicats en l´ajuda per deixar de fumar, cal continuar treballant tots plegats per millorar encara més aquestes dades per millorar així la salut de la població en general, tant en el tabaquisme actiu com en el passiu.

10 anys del Conveni Marc per al Control del Tabac i reptes aconseguits a Catalunya!

Aniversari 10 anys CMCT
Font: ASPCAT

Es commemora el desè aniversari del Conveni Marc per al Control del Tabac (CMCT) de l´OMS que ha estat un factor decisiu en la millora dels índexs del consum de tabac.

A Catalunya hem aconseguit grans avenços durant aquests anys: disminució de la prevalença de fumadors, grau alt de compliment de la llei, formació a professionals tant em tabaquisme actiu com passiu en el marc dels programes Atenció Primària i Hospitals Sense Fum i Infància Sense Fum, etc.

Dades rellevants de consum de tabac a Catalunya

Font: ASPCAT
Font: ASPCAT

En el decurs de la Setmana Sense Fum, que es desenvolupa durant els dies previs a la commemoració del Dia Mundial sense tabac (31 de maig) ha tingut lloc, avui dijous 29 a les 10.30h, la presentació de dades rellevants sobre prevalença de tabaquisme a Catalunya i entre els professionals dels centres sanitaris.

 

Per què les taxes de tabaquisme s´han reduït de nou als EEUU

Font: Carmen

La taxa de fumadors entre els adults als Estats Units s´ha reduït de nou, una tendència encoratjadora que els experts atribueixen a les polítiques públiques, com les lleis d´ambients lliures de fum de l´aire i dels impostos de cigarrets, així com campanyes de mitjans de comunicació i una menor exposició al tabaquisme a les pel.lícules. El 18% dels adults nord-americans eren fumadors de cigarrets el 2012, segons un informe publicat la setmana passada pel Centre Nacional d´Estadístiques de Salut, per sota del 18,9 per cent de l´any anterior. Els descents de 2009 (20.6%) a 2012 (18%) ha estat el primer canvi estadísticament significatiu en diversos anys. La tasa de tabaquismo entre los jóvenes ha ido disminuyendo lenta pero constantemente durante la última década, y las estimaciones más recientes eran un 15,8 por ciento de los estudiantes de secundaria y el 4,3 por ciento de los estudiantes de secundaria.

Microlive, o cómo ganar o perder esperanza de vida. Paco Camarelles

La propuesta de David Spiegelhalter (bioestadístico y profesor de la Universidad de Cambridge) nos sugiere una manera sencilla de comunicar el impacto de un estilo de vida o los factores de riesgo ambiental en relación con el efecto esperado en la duración esperada de la vida ha sido publicada recientemente en el BMJ.  escribe en el blog Understanding Uncertainty donde podemos ver otros ejemplos que se proponen para comunicar riesgos compararlos y hablar por ejemplo de los beneficios o perjuicios de un cribado

Dejar el tabaco prolonga hasta 10 años la vida de las mujeres

Abandonar el tabaco puede prolongar la vida de las mujeres en 10 años según una investigación que publica The Lancet. El trabajo utiliza los datos del grupo llamado Million Women Study en el que participan más de 1 3 millones de mujeres. Las voluntarias de este macroestudio no dirigido especialmente al tabaquismo fueron reclutadas entre 1996 y 2001 cuando tenían entre 50 y 65 años. El trabajo hizo un seguimiento de las voluntarias durante 12 años periodo en el que unas 66.000 murieron.

Cerca

Filtra per categories